programma


14 september 2019 – dé dag van bloei.
Psychologie, filosofie & creatieve workshops,
vrouwen die samen, leren, creëren, verbinden.

Voor vrouwen van alle leeftijden.
Een dag vol inhoud, over de tijd waarin we leven
en hoe we daar gezond mee om kunnen gaan.
welkom & taart10:30
leren | geduld met jezelf11:00
creëren | workshopronde 1
11:45
lunch uit de tuin12:45
leren | geduld met de ander14:00
creëren | workshopronde 2
14:45
afsluiting 16:00
afscheid mét cadeau16:30
Een volledig verzorgde dag,
met inspiratie, schoonheid, leren en creëren.lezing

leren | lezingengeduld met jezelf

In het leven van alledag, zijn er voor iedereen soms dingen die je zou willen maar die niet lukken waar je zelf geen grip op krijgt.
In deze lezing gaan we aan de hand van recente inzichten vanuit de (neuro)psychologie en filosofie over de tijd waarin we leven en hoe we met onszelf omgaan. Vaak vanuit het idee dat het nooit goed genoeg is.
Het wordt ook praktisch: oefeningen en tools waar je ook echt iets mee kunt in je dagelijks leven.

geduld met jezelf

geduld met de ander

geduld met de ander

Relaties: een onderdeel van het leven, die misschien wel het mooist en tegelijk het moeilijkst kunnen zijn. Relaties met je partner, vrienden, collega’s, je kinderen. Het vraagt nogal wat van je. In deze lezing gaan we in op hoe je je daarin kunt ontwikkelen. Aan de hand van recente inzichten vanuit de (neuro)psychologie over de tijd waarin we leven en hoe we in deze tijd met elkaar omgaan. Ook hier wordt het praktisch: oefeningen en tools waar je ook echt iets mee kunt in de relaties van alledag.

lezing

De lezingen worden verzorgd door Hannah Andringa. Opgeleid als psycholoog, orthopedagoog en filosoof. Ze heeft haar eigen praktijk voor psychotherapie, waarin ze een verzamelplaats van hoopgevers voor het dagelijks leven creëert. Haar passie is om filosofische en psychologische inzichten en theorieën, toepasbaar te maken in het dagelijks leven. Voor meer welzijn, vrede en vreugde. Betere relaties, met jezelf en anderen. Tot gezondheid en bloei.
creëren | workshops

weven

weven

Weven is het vlechten van horizontale en verticale draden tot textiel. Je krijgt een eigen weefraam en van mooi wol maak je je eigen wandkleedje.

boetseren

boetseren

Met klei je eigen lichaam, of die van de ander boetseren. Dat kan alleen maar heel mooi worden. We zitten buiten in de tuin en nemen de tijd om een ode aan het vrouwelijk lichaam te vormen. Een mooie herinnering voor thuis.

verzorging

natuurlijk verzorgingsproduct

Een product maken wat goed is voor het milieu en voor jezelf. Door verschillende ingrediënten samen te voegen ontstaat er een heerlijk product om jezelf mee te verwennen.

yoga

acroyoga

Op een matje in de tuin heerlijk tot ontspanning komen. Door verschillende houdingen proberen we meer in verbinding met je eigen lichaam te komen en met dat van de ander.

 
handmassage

handmassage

Een handmassage is heel ontspannend en ook nog eens goed voor je. Je leert meer over massages en hoe je jezelf of een ander een handmassage kunt geven

 
en ook...

portret

portret

In de tuin zal er een kleine natuurlijke buiten studio zijn waar een fotografe een foto van je maakt. Deze foto krijg je mee op fotopapier.

lunch

lunch uit de tuin

In de tuin groeit veel groente en fruit. We krijgen een heerlijk biologische lunch met aanvulling van heerlijk lokale producten uit de buurt.

taart

taart van Bonnie

Bonnie is een leuk en gezellig vegan café in Arnhem centrum. En de taarten die ze maken zijn heerlijk! Dus onmisbaar op de dag van bloei.

winkeltje

eerlijk winkeltje

In het winkeltje vind je mooie eerlijke en handgemaakte producten. Onder andere kleding, keramiek en boeken.